”Man känner sig som en bov”

En bankund menar att automaten drog tillbaka sedeln med detsamma.
En bankund menar att automaten drog tillbaka sedeln med detsamma.
Inga-Lill Meijer, 73, bad maken att ta ut pengar, men uttagsautomaten tog tillbaka femhundralappen. – Banken säger att pengarna är uttagna och att det inte går att göra något åt saken, säger hon.

Tisdagen den 11 juli gick Lidingöbon Bo Svenning, 75, make till författaren Inga-Lill Meijer, 73, till uttagsautomaten vid Coop i Torsvik för att ta ut kontanter. Men femhundralappen som maken ville ta ut, åkte genast tillbaka in i maskinen igen.

– Då testade han att ta ut 100 kronor istället för att se om det var något fel. Men samma sak hände igen, säger Inga-Lill Meijer.

”Tycker det är obehagligt”

På automatens display som tillhör Bankomat AB stod det att pengarna var återtagna. Makarna är kunder i Handelsbanken, och maken gick efteråt direkt till deras närliggande kontor och anmälde händelsen.

– På banken sa de till honom att det hade haft trassel med maskinen förut, men de kunde inte se om maskinen hade tagit pengarna.

Häromdagen ringde en person från banken och förklarade att beloppet inte kunde återbetalas.

– Jag tycker det hela är obehagligt och man känner sig som en bov själv. Tur att det inte var mer pengar vi försökte ta ut.

Inget fel på automaten

Bankomat AB som äger automaten meddelar att det inte ska vara något fel med maskinen.

– Vi har inte haft några tekniska krångel eller avvikande antal reklamationer på uttagsautomaten. Enskilda fall kan vi tyvärr inte kommentera, men det är alltid banken som har kontakten med sin kund och avgör hur en reklamation hanteras, säger Johanna Holst, pressansvarig på Bankomat AB.

Handelsbanken vill heller inte kommentera det aktuella fallet. Dock meddelar Bankomat AB att automaten drar tillbaka sedlarna om man inte tar dem efter 30 sekunder. Innan det händer kommer en påminnelse genom att det piper. 

Har du upplevt en liknande händelse med att uttagsmaskinen på Herserudsvägen 1 tagit tillbaka dina pengar med detsamma? Då får du gärna höra av dig till Lokaltidningen Mitt i.