Välj ditt område
Nils och Pernilla Johansson saknar återvinningsstationen på Sandhamnsgatan.
Nils och Pernilla Johansson saknar återvinningsstationen på Sandhamnsgatan.

”Känns som att staden backar”

Nyheter Återvinningsstationen vid Sandhamnsgatan togs bort för en tid sedan och de boende i området är frågande till varför.
– Man trodde att det skulle bli mer hållbarhet i innerstan men nu känns det som att man backar lite, säger Pernilla Johansson.

Flera boende i området har hört av sig till tidningen efter att återvinningsstationen på Sandhamnsgatans parkering försvann. Den stod på mark som tillhör Kungliga Djurgårdsförvaltningen och i och med att det är staden som ska tillhandahålla plats för återvinningsstationer och inte förvaltningen bad man staden att hitta en annan plats.

Så i stället för att kunna gå till återvinningen på parkeringen hänvisas den som vill slänga skräp till korsningen Tullvaktsgatan/Lindarängsvägen borta vid Frihamnen.

– Det är bara de som är ytterst disciplinerade som tar sig dit bort för att göra det. Nu stoppar folk ner sitt skräp i papperskorgar här och där. Man trodde att det skulle bli mer hållbarhet i innerstan, men nu känns det som att man backar lite, säger Pernilla Johansson.

Ulrika Falk vid upplåtelseenheten säger att det är en utmaning att hitta bra lägen för återvinningsstationer.

– Staden lägger ner mycket engagemang i den här frågan med att försöka hitta platser och alla har sina preferenser. Man vill inte ha det för nära och inte för långt bort. Det är många intressen att väga samman och vi gör allt vad vi kan, säger hon.

De boende runt Sandhamnsgatan får av allt att döma gilla läget och ta den extra promenaden med skräp till Tullvaktsgatan/Lindarängsvägen. Men hur blir det i sommar med alla Gärdetbesökare? Djurgårdsförvaltningen säger till tidningen att man då troligen kommer ha en annan typ av återvinningsstation där den tidigare stod. Där kommer besökarna kunna lämna glasåtervinning och brännbart, men inte hushållsåtervinning.

 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Anne fångade bävern i Igelbäcken på bild

Sport

Stockholm söker inte OS 2026

Nyheter

Här är Landstingets svartbygge i Danderyd

Lek i utegym
Sport

”Utegymmen är ingen lekplats”

Bostad

Galna förslaget: Fyll Örbyleden med vatten

Nyheter

Slagsmål urartade i skottlossning