ANNONS

Känslosamt när Elvis låtar görs på svenska

Det är fullsatt i salongen när Camilla Fritzén och hennes musikkumpaner i Fröken Elvis drar igång.

Deras Elvis-översättningar berör så många att Parkteatern vill ha dem på scen i sommar.
ANNONS

In the ghetto blir I betongen och Walk a mile in my shoes blir Om du var jag, när gruppen Fröken Elvis översätter och spelar låtar av en av världens genom tiderna största idol, Elvis Presley.

– Jag skulle göra ett musikquizz till en släktfest när jag verkligen upptäckte Elvis. Det var pinsamt hur lite jag visste om honom, säger sångerskan Camilla Fritzén.

Hon gick i Täby musikklasser (”den skolan har betytt enormt mycket för mig”) och har växt upp i Enebyberg. Utbildningen fortsatte vid Musikhögskolan där även hennes fyra bandmedlemmar gått.

Under våren har deras Fröken Elvis gjort stor succé på Klarateaterns Soppteatern. Recensenterna har jublat och publiken strömmat till så pass att det varit svårt att hinna få en biljett då de släppts.

När Mitt i Täby är där är det knökfullt och entusiastiskt inför föreställningen under soppätandet. Och när Fröken Elvis äntrar scenen och drar igång med Jag glömmer aldrig dig (Always on my mind) så stiger värmen i lokalen med ytterligare några grader.

Efteråt är applåderna långa och i foajén är det trängsel vid signeringsdisken. Alla fem bandmedlemmar har fullt upp med att ta emot beröm, signera skivor och ta betalt. En flicka i tioårsåldern går fram till dem och lägger en uppskattande glaskula i vars och ens hand.

– Vi har gjort allt själva, berättar Camilla. Även översatt och spelat in. Idén till bandet kom för tre år sedan och vi har låtit den växa fram. Alla fem tar lika stor plats på scenen och det är ovanligt.

När vi ses har bandet nyligen fått reda på att Parkteaterns nytillträdda chef Sissela Kyle vill att de ska uppträda där i Sommar, deras låtar spelas på radions P4 och i höst väntar en Norrlandsturné.

Det går bra för er. Skulle ni kunna tänka er att försörja er på bandet om det går?

ANNONS

– Just nu vill vi bara njuta av detta och komma ut och spela så mycket som möjligt.

Sanna Andersson, Camilla Fritzén, Maria Olsson, Lisa Bodelius och Josefin Berge flankerar en pappavariant av sin idol under en USA-resa.

Camilla Fritzén, Maria Olsson, Lisa Bodelius och Sanna Andersson har fullt upp med att signera.