Mest läst just nu: Wow-känslotorg, Brobjörnen och Norlingrullen

Mitt i sammanfattar de senaste veckorna av björnar, AIK-tränare i Bro, nytt torg i Kungsängen och besparingar på UBG.
Mitt i sammanfattar de senaste veckorna av björnar, AIK-tränare i Bro, nytt torg i Kungsängen och besparingar på UBG.
Efter björnen i Bro, nya torget i Kungsängen, och möten mellan grillbarsägare och fotbollstränare kan det vara på sin plats med en snabbrepris. Mitt i sammanfattar vad som engagerat mest i maj – hittills.

1. Jonas såg en björn i Bro

Vilken nyhetsvecka! Björnen i Bro är den som engagerat er läsare allra mest i maj, oavsett om det nu var en Björn eller ett vildsvin. Tusentals har sett filmen med den lufsande gestalten som rör sig över fälten i Rättarboda.

2. Häktade 17-åringen som misstänks för våldtäkt mot barn

17-åringen som häktades misstänkt för våldtäkt mot barn i Upplands-Bro, men kort därefter flyttades till ungdomshem i väntan på åtal.

3. AIK:s Rikard Norling fick pröva Norlingrullen hos Faruk i Bro

Mitt i-hjälten Faruk Yildiz firade sin 57-årsdag genom att servera ingen mindre än AIK:s tränare Rikard Norling lunch. Rikard hade hört att Faruk är en inbiten AIK:are och även att han skulle ha en rulle uppkallad efter sig på grillbaren i Bro.

4. Nedskärningar på Upplands-Brogymnasiet

Situationen på Upplands-Brogymnasiet och hur politikerna resonerat kring sparkraven berör många läsare.

5. Poliser som jagar trimmade mopeder

De trimmade mopederna är inte lätta att fånga för polisen. Förutom att försöka vädja till föräldrar om hjälp, så arbetar polisen på flera fronter med problematiken.

6. Dubbelmordet i Bro – skyddande av brottsling

En 26-årig man misstänks för att ha skyddat de mordmisstänkta från polisen. Han har suttit häktad för detta, men släpptes ur häktet i slutet av mars. Misstankarna mot mannen kvarstår.

7. Ville ha pengar för stulet krimskrams

Två personer kom in tomhänta, roffade åt sig varor för 1 500 kronor och försökte få pengar tillbaka i kassan. Panik uppstod och de greps av en väktare utanför Dollarstore i Bro.

8. 24 899 318 kronor har torget i Kungsängens kostat – hittills

Kungsängens nya torg engagerar. Oavsett om det handlar om vad det har kostat eller vad kommunens ansvarige tjänsteman sagt så vill många läsa.