Min lokala hjälte

Kaos är ett mångsidigt geni

Kaos Michalewska är en energisk tjej med många bollar i luften.
Kaos Michalewska är en energisk tjej med många bollar i luften.
Hon cyklar enhjuling, klättrar, är egen företagare och aktiv inom polska militärscouterna och Mensa.

I augusti syns 28-åriga Kaos Michalewska från Bredäng som en av de tävlande i SVT:s Genikampen.

Kaos Michalewska föddes i Polen och kom till Sverige som treåring. Hon har bott på olika ställen i Stockholm, bland annat på Lidingö. Nu bor hon i Bredäng där man kan se henne komma cyklandes på sin enhjuling.

Hon är en av deltagarna som tävlar i nya säsongen av Genikampen, som har premiär i SVT1 söndagen den 28 augusti klockan 20.

För tredje året i rad samlar programledaren Micke Leijnegard tolv av landets skarpaste hjärnor, och bland 1 500 sökande blev Kaos en av de utvalda.

– Det har varit spännande och otroligt givande att få ett sånt mentalt utbyte med alla deltagare, säger hon.

Kaos Michalewska har en masterexamen i sexologi och har även bland annat läst astronomi, pedagogik, och gått en massörutbildning. Nu är hon egen företagare.

– Jag tror att jag kom med i programmet för att jag inte bara håller på med data eller matte, säger hon.

Hon är aktiv i Mensa, som är en ideell förening för människor med hög IQ, och i polska militärscouterna, där hon varit ledare för tjejer i åldrarna 11 till 15 år.

– Jag var själv med i militärscouterna när jag var barn och älskade att det var lite hårdare hierarki och att allt var så organiserat. I vanliga fall är det jag som organiserar allt, säger Kaos, som trots sitt namn säger sig vara überorganiserad.