ANNONS

Kaos som befarat efter Stones spelning

Köer i två timmar, taxikaos och fotgängare överalllt.

Trafiken efter Rolling Stones-konserten blev lika illa som polisen trott.
ANNONS

– Jag var omtumlad eftersom konserten var så bra, men när vi kom ut var det en otrolig röra, taxibilar, vanliga bilar och människor överallt huller om buller, säger Anna Adolfsson från Nynäshamn som sett Rolling Stones konsert på Tele2 arena.

Vid 23-tiden i tisdags kväll hade de sista tonerna klingat ut. Enligt publik och recensenter var Rolling Stones i högform. Ute i trafiken var det andra tongångar.

– Fullständigt kaos bland taxibilarna precis som vi trodde. Men så blir det när 40 000 besökare ska ut på samma gång, säger Åke Rimborn, chef för trafikpolisen i söderort.

Förra veckan berättade Lokaltidningen Mitt i om problemen som polisen hade vid stora evenemang på Tele2 arena eller Globen – timslänga köer, taxichaufförer som råkade i luven på varandra – ett arbete som kräver mycket extra arbete av polisen.

Enligt Åke Rimborn stängde polisen av tunnelröret ner i södra länken och trafiken på Arenavägen ­efter konserten för att göra trafiksituationen lite drägligare.

Folk som skulle hem till Enskede från stan fick köra och vända nere vid Skogskyrkogården.

– Det var i alla fall bättre än att sitta fast i en tunnel med en massa avgaser, ­säger han.

Konserten tog slut runt klockan 23. Köerna ut från arenan släppte någon gång runt 01 på natten. Men enligt polisen är det inte bara bilarnas fel.

– Folk går överallt, mitt i gatan – så blir det när så pass många människor ska fram, säger Åke Rimborn.

ANNONS

Förra veckan sa trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M) till Lokaltidningen Mitt i att taxifickor var på väg – så att de inte skulle blockera övrig trafik.

– I min värld rymmer en taxificka kanske tio bilar och det är på tok för lite. Men nu har vi bestämt att vi ska ha ett möte efter sommaren för att se hur vi kan lösa det här problemet både på kort och på lång sikt, säger Åke Rimborn.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.