Karibiskt för barn på Trappan

Maria Llerena
Maria Llerena gästar Trappan i Vällingby.
Under våren är det Efterhäng på Trappan i Vällingby för alla barn upp till sex år.
Närmast kommer Maria Llerena med Karibien karneval den 22 februari.

– Maria Llerena är bland annat känd för sin babysalsa på Mosebacke, men när hon kommer till Trappan får barnen sjunga och dansa till karibiska rytmer, säger Mia Ternström, koordinator för musik för barn och unga på Musikcentrum Öst.

Efterhäng drog igång i Vällingby i höstas, men finns sedan tidigare både i Hökarängen och Midsommarkransen.

– Det är för alla barn och föräldrar som gillar musik, och vill göra ett stopp på vägen hem från förskolan, säger Mia Ternström.

Vill finnas nära vardagen

Konserterna hålls på Trappan i Vällingby, och tiden är anpassad för att passa förskolehämtningen; klockan 16-17.30. Den 22 februari kommer Maria Llerena och den 22 mars gästas Trappan av Orkester pop.

– Hela idéen är att man ska kunna åka till ett ställe som är nära både där man bor och där man hämtar på förskolan och lyssna på musik. Det ska inte behöva vara någon stress för att man ska gå på teater, utan det är viktigt att man ska kunna göra det nära sin vardag, säger Mia Ternström.

Tid för umgänge

Föreställningen börjar klockan 17, men Trappan håller öppet redan från 16 för att föräldrar och barn ska kunna umgås, och kanske äta lite, i lugn och ro innan.

– Det kan vara skönt att slippa stå ute i en parklek och frysa, och här kan man umgås med sina barn och barens vänner och föräldrar.

Efterhäng riktar sig till barn mellan 0 och 6 år, och kostar 50 kronor.