Karin Malm fick ursäkt av Keolis

Två månader efter förnedringen på buss 670 fick Vaxholmsbon Karin Malm, 82, äntligen en ursäkt från Keolis – i form av besök och en blomma.

– Jag hade verkligen inte väntat mig något sådant, säger Karin Malm som i mitten av oktober råkade ut för en ovanligt otrevlig busschaufför.

Resan slutade med att hon skadade sig. Ett par dagar före lucia kom ursäkten. En enhetschef vid Keolis tog vägen förbi Karin Malm och hade med sig både en julblomma, choklad och en ursäkt.

– Det var trevligt att de kom ut själva. Det är klart att det känns som man fått upprättelse nu, men fortfarande sitter lite av skräcken kvar. Jag vågar inte åka buss längre, säger Karin.w

Då, i oktober vägrade busschauffören på linje 670 släppa av henne för att hon var för långsam, trots att hon hade tryckt på den blå knappen. I stället skällde han ut henne, inte en utan två gånger och körde så att hennes rollator och matvaror for i bussen.

Att ursäkten dröjt länge som två månader beklagar man också på Keolis:

– Vi fick inte tag på Karin först och sedan föll det mellan stolarna. Tyvärr, säger Johan Nordfjäll, pressekretare vid Keolis.

Han lovar också, återigen, att efterforska vad om hände en månad senare, i november.

Då ska en busschaufför på linje 629 ha skällt ut 85-åriga Irma Söderkvist från Åkersberga och kallat henne ”jävla kärring”. Enligt Irma, som är bypassopererad och har pacemaker, var föraren så otrevlig att hon bara vågade åka med en hållplats och sedan tvingades vänta på nästa buss. Föraren ska också ha sagt att han inte tänkte stanna nästa gång han såg henne.

Efter att bara ha fått ett massproducerat svarsbrev från SL är Irma Söderkvist än mer besviken än innan.

– Jag vill att han avskedas och vill polisanmäla honom.