ANNONS

Karlbergsskolan kan få lämna sina lokaler

Karlbergsskolan
Karlbergsskolan kan bli en del av Hjälmstaskolan 2019.
Skolförvaltningen föreslår att Karlbergsskolan flyttar in hos Hjälmstaskolan. Förslaget har lämnats över till skolpolitikerna som väntar ta beslut på nästa nämndmöte, som även berör fler skolsammanslagningar för 2019.
ANNONS

Just nu pågår en översyn av Vallentunas skolorganisation. Två förslag har lämnats över från skolförvaltningen till politikerna om att slå samman skolor som berör totalt fyra grundskolor. Det meddelar kommunen på sin hemsida.

Slitna lokaler

I ena förslaget föreslås att Karlbergsskolan F-6 blir en del av Hjälmstaskolan F-9 och flyttar in i deras lokaler. Den överkapacitet av skolplatser som finns i kommunen motsvarar Karlbergsskolans elevantal, samt att skolans lokaler är mycket slitna, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

I stället för att lägga pengar på renovering anser förvaltningen att det är bättre satsa resurserna på skolverksamheten.

Det andra förslaget avser att Ekebyskolan F-9 och Hammarbackskolan F-9 går ihop till ett gemensamt högstadium. I det här fallet behålls båda lokalerna för skolverksamhet.

Personal och elever får stanna kvar

Vidare meddelar kommunen att alla elever som i dag går på Karlbergsskolan behåller sin skolplats. Även all personal som är tillsvidareanställd på skolan kommer att få jobba kvar om det blir tal om en flytt.

Förskolan Katthult som har två avdelningar på Karlbergsskolan kommer att erbjudas nya lokaler. Beslut om den nya skolorganisationen väntas tas i barn och ungdomsnämnden (BUN) i december. Om förslagen blir verklighet är förhoppningen att den ska börja gälla från höstterminen 2019.

*Lokaltidningen Mitt i, har försökt nå utbildningschefen i Vallentuna kommun under dagen utan framgång.

Fakta

Om Karlbergsskolan

Sammanlagt går det 350 barn/elever från förskola (1-5 år) till och med årskurs 6 på Karlbergsskolan.

Källa: Vallentuna kommun
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.