ANNONS

Kärlek bakom avhopp i kommunfullmäktige

Rekordmånga ledamöter har hoppat av Upplands Väsby kommunfullmäktige under mandatperioden.
Rekordmånga ledamöter har hoppat av Upplands Väsby kommunfullmäktige under mandatperioden.
Den senaste mandatperioden har fler ledamöterna kommunfullmäktige hoppat av än perioderna från 2006 och 2010. Moderaterna toppar ligan i Väsby.
ANNONS

Fler ledamöter i kommunfullmäktige har hoppat av under mandatperioden jämfört med de två senaste perioderna. Det är en trend som stämmer överens med trenden både i länet och landet i stort.

Var fjärde länspolitiker har lämnat sin plats

Men medan Sverigedemokraternerna toppar ligan i Sverige och Vänsterpartiet i Stockholms län är det flest moderater som lämnat sina uppdrag i Upplands Väsby. Sen det senaste valet har fyra ledamöter för Moderaterna i kommunfullmäktige lämnat sitt uppdrag och två ledamöter gått bort

– Mig veterligen är det ingen som har lämnat i protest utan det är människor som flyttar. En del finner kärleken på annat håll och för andra ändras livssituationen, säger Oskar Weinmar, gruppledare för Moderaterna i Upplands Väsby.

Efter kritiken: SL stoppar skipstop nästa år

Totalt har tolv personer lämnat kommunfullmäktige sen valet, två från Liberalerna, en från miljöpartiet, en från Sverigedemokraterna och två från Vänsterpartiet.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.