ANNONS

Midan kärleksbombades med ballonger, röda rosor och journalister

Hjärtformade ballonger, rosor och snittar mötte de besökare som tog sig till manifestationen.
Hjärtformade ballonger, rosor och snittar mötte de besökare som tog sig till manifestationen.
Nära 1 500 personer hade anmält att de skulle kärleksbomba Midan i Hornsbergs strand i torsdags kväll.
Men bara en bråkdel av dem dök upp.
ANNONS

Då Mitt i besökte evenemanget återfanns mest journalister och stammisar, som kryssade bland kärl med röda rosor och en lokal dekorerad med rosa hjärtformade ballonger.

Tvisten mellan kebabstället Midan och hyresvärden i Hornsbergs strand har fått nationell uppmärksamhet. På torsdagskvällen var det dags för manifestationen som Stockholmaren Elisabeth Yeung tagit initiativet till. Elisabeth hade på Facebook uppmanat till att stötta restaurangen och markera mot vad hon anser är rasism.

I portarna till bostadsrättsföreningen Välbehaget som sagt upp kontraktet med Midan har restaurangen satt upp skyltar som välkomnar till torsdagens fest. Foto: Niklas Loman

Uppmaningen löd att så många som möjligt skulle ta sig till Midan från 17-tiden och käka gott, och på så vis stötta restaurangen. Många hade på Facebook angett att de ska komma, hela 1 581 personer.

Grannarna: Bilden av Hornsbergs strand är orättvis

Då Mitt i:s utsände besöker Midan strax efter 17-tiden möts vi av ett varmt leende från en man ur personalen som sträcker fram en ros och utbrister ”Välkommen!”.

Salladsbufféen är välfylld och dryck ingår.

ANNONS

Foto: Niklas Loman

– Frågan är ju vem här inne som är vanlig gäst och vem som egentligen är här för den här manifestationen, säger en man som talar i sin mobil stående med en videokamera på axeln strax intill en såsbuffé av sällan skådat slag.

Kycklingrullen smakar gediget och lokalen befolkas främst av gäster som sannolikt hade avslutat sin torsdag med en falafeltallrik på Midan, oavsett intiativ på Facebook eller ej. Därutöver är det journalister vart än ögat kan nå, TV4, SVT, Tidningar och radio.

Elisabeth startade kärleksaktion för Midan i Hornsbergs strand

En ung kille sitter ensam vid ett bord och fotograferar med stort engagemang sin röda ros samtidigt som han mumsar på maten han nyss hämtat från kassan.

Rosa hjärtformade ballonger pryder skyltfönstren i lokalen och utanför går ett äldre par förbi med en stor fåtölj mellan sig, de tittar med undrande och lite plågad blick på dekorationerna och vandrar vidare.

Populär restaurang sägs upp i Hornsbergs strand

Mindre grupper av människor står utanför och tittar mot restaurangen och ett par olika fotografer går runt och dokumenterar husfasaden.

Konflikten på Hornsbergs strand flyttar in på SVT Opinion

SVT:s debattprogram Opinion live har så sakteliga börjat bära in sin utrustning i lokalen, om ett par timmar sänder även dem från konflikten i Hornsbergs strand.

Under sändningen får delägaren Sam Shoubaki frågan om hur många som kom till manifestationen.

– Svåruppskattat, men jag skulle gissa 200-250 kanske, svarar han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.