ANNONS

Efter kebabbråket – nu kärleksbombas Midan i Hornsbergs strand

Midan på Hornsbergs strand får stort folkligt stöd efter tvisten med hyresvärden.
Midan ligger på Hornsbergs Strand 101.
Tvisten mellan kebabstället Midan och hyresvärden i Hornsbergs strand har fått stor uppmärksamhet.
Nu kärleksbombas restaurangen – på torsdag väntas över tusen personer visa stöd.
ANNONS

I början av oktober skrev Stockholmdirekt att populära kebastället Midan hade blivit uppsagt efter bara ett halvår i Hornsbergs strand. Bostadsrättsföreningen Välbehaget menade att restaurangen störde och förstörde i kvarteret.

”Man bär stora kebabspett”

Välbehagets ombud, Jenny Karlsson, berättade för tidningen att det under sommaren varit mycket problem med skräp och matrester på uteserveringen. Men det allra värsta var enligt henne en annan lokal en bit bort i samma hus på Elersvägen.

Ombudet menade att lokalen var tänkt att endast fungera som lager, men i stället hade använts för disk och matlagning.

– Man bär stora kebabspett därifrån till själva restaurangen, vilket skapar en stig av köttsafter och olja, sade Jenny Karlsson till Stockholmdirekt.

Midan håller inte med

Stockholmdirekt rapporterade att konflikten hade utvecklats till en tvist, eftersom Välbehaget hade sagt upp snabbmatskedjan, som har ett avtal på sju år på adressen.

En av Midans delägare, Sam Shoubaki, höll inte med Välbehagets beskrivning. Enligt honom hade restaurangen motarbetats av grannar sedan öppning. 

– Det här är jättetråkigt och vi vill vara kvar. Vi är en jättepopulär restaurang inom vår nisch och drar människor som inte bor här. Men många här tycker att det här är deras område och gillar inte att det kommer folk utifrån, berättade Sam Shoubaki för Stockholmdirekt. 

Midan Facebook

Ett evenemang har startats på Facebook för att stötta restaurangen. Foto: Skärmdump/Facebook

Mission: Kärleksbomba Midan

I helgen uppmärksammade Aftonbladet situationen i en stor artikel. Snabbt startades en namninsamling, som i nuläget skrivits under av runt 1 400 personer, för att Midan ska få vara kvar.

ANNONS

Även ett Facebook-evenemang har skapats under namnet ”Mission: Kärleksbomba Midan”. Evenemanget uppmanar till att på torsdag klockan 17 sluta upp på restaurangen för att äta, visa stöd och kärlek.

Hittills har över tusen personer klickat i att de kommer på torsdag.