Karriären startade utanför Konsum

Spångakillen David Sesemann har alltid älskat musik. Första spelningen hade han som 6-åring utanför Konsum i Spånga.

Nu har han släppt sin första singel.

När David Sesemann var sex år kom hans pappa hem från en jobbresa med en present: en gitarr. David lärde sig snabbt ett eller två ackord och så begav han sig till Konsum i Spånga och satte sig utanför ingången.

– Jag tror att jag tjänade 500 kronor på fyra timmar. Folk tyckte att jag var liten och gullig.

Sedan dess har musiken varit det viktigaste i David Sesemanns liv. Just nu går han musikutbildning på gymnasiet och nyligen släppte han sin första singel – The only thing you need is me – på Spotify och Itunes.

– Det är något jag har drömt om väldigt länge. Planerna har funnits länge, men jag ville först göra något som jag var riktigt nöjd med. Och så gäller det att hitta tiden.

Konkurrensen om musiklyssnarna är enorm och det är svårt för ett okänt namn att höras i bruset. Men David Sesemann har lyckats bra hittills.

– Efter några dagar hade jag över 4 000 lyssningar på Spotify och ett tag låg jag på Itunes topplista. Jag låg till och med före Avicii under ett par timmar, säger han och skrattar.

David Sesemann har skrivit både text och musik själv, men fått hjälp med inspelning och produktion. Nu arbetar han på nästa singel.

– Man vill ju gärna att andrasingeln ska bli större än den första. Och hittills känns det jäkligt bra.

Hur bra klarar du dig utan ett skivbolag?

– Ganska bra. Det är så mycket man kan göra själv. Jag tror att skivbolagen är på väg att dö ut. Men visst; skulle jag få ett erbjudande skulle jag förstås tänka över det. Ett skivbolag skulle kunna hjälpa till med lansering och marknadsföring.