– Såsen är som årgångsvin. Den blir bara bättre med tiden, säger butiksägaren Peter Wernström om såsen med Bajenetikett som inte längre produceras.

Loppis Kärrtorp med tillhörande hörna med diverse Hammarby-attiiraljer har öppnat igen efter att haft stängt under en period av fasadrenovering, stambyte och corona.

"Bara två tröjor från början"

Här finns begagnade Hammarbytröjor till hyggliga priser, men också en mängd andra prylar som förgyller livet för en Hammarbysupporter. Gamla lagfoton, jackmärken, klistermärken, underkläder och Bajensåser.

– Från början hade vi bara två tröjor, säger Peter Wernström.

Hörnan har växt från ett litet hörn till ett eget rum i butiken, men stort är det inte. När en familj från Hammarbyhöjden kommer in blir det trångt.

Ida Hafström, som besöker butiken för första gången, går fram till ställningen med de grönvita tröjorna.

– Jag är på jakt efter tröjor till mitt korplag, berättar hon.

Avlivar föreställning

Även urdruckna Bajenölburkar från 80-talet finns i samlingen. Peter Wernström passar i förbifarten på att avliva föreställningen om att "rakade brudar" i ramsan "Bajen, bärs och rakade brudar" skulle syfta på något slags intimrakning.

– På 80-talet hängde en del skinheadsbrudar i Hammarby-klacken. Det är så det är, förklarar han.

Peter Wernström har drivit butiken i åtta år vid sidan av sitt vanliga jobb på bank. I B-hörnan finns också möjlighet att slå sig ned i soffan och köpa en fika. Butiken handlar lika mycket om social samvaro som en plats att köpa prylar på.

– Stammisar kommer hit och ser Hammarbys bortamatcher, säger han och visar tv-skärmen på väggen.