Karta visar barnens Stockholm

Humlegården är en av de runt 250 platser som prickats ut på kartan hittills. På dialog.spacescape.se/stockholmlek kan du lägga till en egen plats.
Humlegården är en av de runt 250 platser som prickats ut på kartan hittills. På dialog.spacescape.se/stockholmlek kan du lägga till en egen plats.

Stockholm växer så det knakar och för att kunna bygga en bra stad för alla har Stockholms stad tagit fram ett världsunikt projekt – Här leker vi.

Projektet går ut på att barn, unga, lärare och föräldrar kan märka ut platser de använder sig av på en karta. Där kan man även kommentera vad som fungerar bra och dåligt i grönområdet, i parken eller på lekplatsen

– Det kan vara allt från ett grönområde till en backe som är bra att åka pulka i, säger Lisa Klingwall på stadsbyggnadskontoret.

Kartan kan sedan användas som underlag för den fortsatta stadsplaneringen, men även av stadsdelarna för att se vilka platser som används och hur de kan utvecklas.

– Det kan också vara roligt för föräldrar och pedagoger att se var andra leker och undervisar, säger Lisa Klingwall.

Projektet har varit igång i ett halvår men hittills har gensvaret inte varit så stort som man hoppats på.

– Det här är Stockholmarnas chans att ge ris och ros. Det är viktigt för oss att veta vad de som faktiskt använder de här platserna tycker, säger Lisa Klingwall.

Vad blir nästa steg?

– Fram mot mars hoppas vi kunna sammanställa statistiken. Det finns ingen garanti att platserna kommer att bevaras, men ju större underlag desto bättre.