Kadir Kasirga; Hesselby slott
Kadir Kasirga berättar att Hesselby slott inte är uträknad som plats att fira på.

Kasirga(S): ”Slottet har inte visat intresse”

Nyheter 

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat att flera, inklusive slottsägaren Tomas Ledin, gärna vill att årets nationaldagsfirande ska hållas vi Hesselby slott.
Men slottet har inte visat intresse, menar stadsdelsnämndens ordförande Kadir Kasirga (S).
– Vi har inte sett det engagemanget, säger han.

Som Lokaltidningen Mitt i Västerort tidigare har berättat så har Gunnar Würtz, som är aktiv inom Liberalerna i staden, på privat initiativ börjat lobba för att årets nationaldagsfirande i Hässelby-Vällingby ska anordnas vid Hesselby slott.

LÄS MER: Han vill ta tillbaka firandet till slottet

Förra året valde stadsdelsnämnden att flytta firandet till Vällingby torg efter många år på slottsägorna.

– Dels var det på grund av framkomligheten, arbetet hade börjat inför förbifart Stockholm i Vinsta, och dels ville vi lyfta upp det nya Kulturhuset i Vällingby, förklarar stadsdelsnämndens ordförande Kadir Kasirga (S).

När Lokaltidningen Mitt i ringde upp Tomas Ledin förra veckan berättade han att det var glädjande att så många engagerat sig för ett firande på slottet och att han var positiv till idén.

LÄS MER: Ledin: ”Glädjande att folk vill fira på slottet”

Stadsdelsnämnden har ännu inte beslutat var årets firande ska hållas, men tittar just nu på olika möjligheter. Men stadsdelsnämndens ordförande påpekar att Hesselby slott ännu inte kontaktat stadsdelsförvaltningen för att visa sitt intresse.

– Jag kan berätta att Hesselby slott inte har kommit in med något förslag om att de vill vara med och anordna firandet, vi har inte sett det engagemanget. De får gärna kontakta oss om de är intresserade, säger Kadir Kasirga.

Flera av besökarna saknade förra året möjligheten att kunna ha picknick vid firandet, ett önskemål som stadsdelsförvaltningen har för avsikt att tillgodose det här året. Kadir Kasirga berättar att Solursparken är en plats som förvaltningen tittar på.

– Det är en viktig dag för invånarna, en av årets höjdpunkter och vi vill självklart ha en miljö där alla kan träffas, säger Kadir Kasirga.

Fler nyheter från Stockholm

Sjukvård

Staten ger halv miljard till förlossningsvård

Mat och vin

Roy Fares öppnar nytt café på Östermalm

Nyheter

Satsning på unga sverigefinnar

Hammarbysupportrar Derby Djurgården - Hammarby
Allsvenskan

Hammarbys biljetthaveri – nytt släpp 10.00

Trätoppen mäter 133 meter, rymmer 270 lägenheter och två takterrasser. Förslag från centerpartiet
Nyheter

”Olämpligt” att bygga skyskrapa i trä

x
Brott

Stor polisinsats efter mordförsök