ANNONS

Kassim får unga i orten att drömma – nu prisas han

kassim-nagwere
Kassim Nagwere är 28 år och bor i Farsta och har varit landslagsspelare i basket.
Kassim Nagwere prisas av Reach for change för sitt engagemang för unga genom organisationen Drömstort.
För prispengarna vill han starta en mötesplats i Johanneshovs för unga i Rågsved, Farsta och Skarpnäck, berättar han för SVT Nyheter.
ANNONS

Varje år utser organisationen Reach for Change ett antal barnrättshjältar. En av pristagarna i år är Kassim Nagwere, som bor i Farsta som prisas för sitt engagemang för unga i förorten. Han grundade organisationen Drömstort som motiverar unga i utsatta områden att våga drömma genom work shops, föreläsningar läxhjälp och idrotts- och kulturaktiviteter.

Kassim Nagwere kom själv till Sverige som flykting från Uganda och har varit landslagsspelare i basket i både Sverige och Uganda. Han har tidigare arbetat på Fryshuset.

Vill skapa mötesplats i Johanneshov

För prispengarna vill han starta en mötesplats för unga i Rågsved, Farsta och Skarpnäck. Han tänker sig att den ska ligga i Johanneshov, berättar han för SVT Nyheter Stockholm.

– Vi vill ge dem en plats där de kan få hjälp med att söka jobb och etablera sig på arbetsmarknaden men på sitt sätt – med sina intressen, mål och drömmar, säger han till SVT Nyheter Stockholm.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.