ANNONS

Leon kastade sig undan lastbilen

Leon Pope.
Leon Pope.
12-åriga Leon Pope från Lidingö sålde majblommor på Drottninggatan när den stulna lastbilen dånade förbi. I helgen har han byggt robotar. "Jag vill liksom inte vara rädd för det som hände", säger han.
ANNONS

På fredagseftermiddagen var Leon Pope, 12 år, ute på Drottninggatan med sina klasskompisar från Adolf Fredriks skola och sålde majblommor när de hörde en hög smäll.

– Jag hade precis sålt en blomma när min kompis ropade på mig att titta åt andra hållet.  Plötsligt började alla på gatan skrika och jag såg en lastbil komma körande så himla fort. Det enda jag kunde tänka på var att springa.


Läs mer: Åhlens backar – stängt söndag


Leon kastade sig in i en butik och ett par sekunder senare dånade den stulna Spendrupslastbilen förbi på den långa gågatan.

– När jag kom ut på gatan igen var det först som att det aldrig hade hänt. Ingen fattade någonting tror jag. Men sen såg jag de krossade lejonfigurerna och kom på att jag tappat bort mina kompisar och jag sa till mig själv: vad är det som händer

Efter att ha ringt sina klasskamrater, som hade kastat sig  in i affärer på andra sidan Drottninggatan sprang barnen tillbaka till skolan och ringde sina föräldrar som han hämta upp dem innan stan stängdes av för trafik.

– Hemma på kvällen sen såg jag filmer på när lastbilen körde, men det kändes som att det hänt någon annanstans. Jag kunde liksom inte fatta.


Läs mer: Alla försöker förstå


 Kände du dig rädd? 

ANNONS

– Jag kände mig chockad, men jag kunde ändå sova rätt bra.

Nästa dag åkte Leon, precis som han planerat med sin lillebror och en kompis till familjen till Kids Hack Day på Hyper Island (Telefonplan) för att vara med och prova på och bygga och programmera en robot.

Kände du någonsin att du inte ville åka, med tanke på vad som hänt dagen innan?

–  Jag älskar robotar, och det är jätteintressant med programmering. Och jag vill liksom inte vara rädd för det som hände i fredags så jag åkte hit för att liksom få in något annat i min hjärna.


Läs mer: Stärkta misstankar mot anhållen man


Terrordåd i Stockholm

Terrordåd i Stockholm