ANNONS

Pojke kastade snöboll – fördes bort i skåpbil

bortförd SÖRO
Enligt åtalet blev den skräckslagne pojken intvingad i bilen.
En 12-årig pojke i Åkersberga som kastat snöboll på en skåpbil ska ha tvingats in i bilen av föraren. Pojken lyckades smita och nu har föraren åtalats för olaga frihetsberövande. Mannen nekar till brott.
ANNONS

På väg hem från skolan lekte pojkarna och kastade snöboll. En snöboll träffade bakdelen på en större skåpbil.

Då hoppade föraren, en 48-årig man, ut och tvingade in en av pojkarna i skåpbilen och körde i väg. Allt enligt åtalet mot mannen.

Händelsen inträffade på Saturnusvägen i Åkersberga, i slutet av januari.

Enligt vittnesmål var föraren ursinnig över att snöbollen träffat hans bil och skrek att han skulle köra hem pojken till hans föräldrar.

Lyckades fly

12-åringen ringde sin pappa och fick rådet att fly så fort skåpbilen stannade. Det hände redan vid korsningen Saturnusvägen/Västra Banvägen, efter drygt en halv kilometers färd.

Föraren nekar till brott och har i förhör sagt att pojken satte sig i bilen frivilligt och att bilen hela tiden stod stilla. Enligt pojken, som blev mycket rädd, tog mannen nackgrepp på honom och föste in honom i bilen innan han körde i väg.

48-åringen riskerar nu att fällas för ”olaga frihetsberövande, mindre grovt brott”, vilket kan ge böter eller upp till två års fängelse.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.