ANNONS

Katt hittade hem efter inlägget på Facebook

Edward spinner och mår bra efter en händelserik vecka – på en skola, en polisstation och ett katthem. Ägaren Kieron Kelly är glad för att katten är hemma igen, tack vare Facebook.
ANNONS

Nyligen berättade Mitt i Lidingö Tidning om hur polisen haft framgångar när de lagt ut efterlysningar på Facebook. Nu finns det ännu en solskenshistoria.

Det var en torsdag i början av januari som en ensam katt sågs cirkulera vid Klockargårdens skola på Lidingö.

Katten försökte följa efter barnen och gjorde flera försök att ta sig in i någon av skolbyggnaderna. Personalen på skolan ringde då polisen som kom och hämtade katten.

– Den sökte sig till folk och såg förvirrad ut. Men den spann och ville kela med alla, berättar Tonje Becktor, assistent på Lidingöpolisen.

Hon försökte leta efter en öronmärkning för att avgöra vem som var ägare. Men de nummer hon hittade var inte registrerade i något system. Hon tog då ett kort på katten och lade ut bilden på Lidingöpolisens Facebook-sida.

Efter bara ett halvt dygn hade 34 personer kommenterat inlägget. Och efter mindre än 24 timmar hade 1 300 personer delat inlägget på Facebook.

Under tiden fick katten åka till Stockholms katthem i väntan på ett nytt hem. Men en granne till kattens ägare såg bilden på Facebook och informerade ägarna Kieron och Caroline Kelly.

– Det känns fantastiskt, vilket äventyr katten har haft. Vi och barnen och framförallt Biscuit (familjens andra katt), är glada och nöjda. Utan Face- book hade vi inte hittat honom, säger Kieron Kelly.

Caroline Kelly berättar att Edward mår bra.

ANNONS

– Han är kastrerad och händer att han är borta ett par dagar och sover lite här och där. Det mest fantastiska med detta är folks engagemang. Det värmer verkligen, säger hon.

– Edward är så glad och nöjd, men han vill inte gärna gå ut nu. Nu går han bara ut och kissar och sedan kommer in igen, tillägger hon.

Enligt Göran Forsberg på Lidingöpolisen brukar polisen på Lidingö ta om hand om 5-10 katter per år som försvunnit från sina hem. Några är övergivna sommarkatter men de flesta har helt enkelt bara lyckats rymma.

Kieron Kelly är överlycklig över att katten Edward är tillbaka.