ANNONS

KD: Gör plats för en krog vid Solvik

I åratal har det gamla gymmet vid Solviksbadet stått tomt. Kristdemokraterna föreslår en ny byggnad med restaurang på denna plats.
I åratal har det gamla gymmet vid Solviksbadet stått tomt. Kristdemokraterna föreslår en ny byggnad med restaurang på denna plats.
Gör om gymlokalerna vid Solviksbadet till en restaurang med uteservering. Det skulle ge hela platsen ett lyft, anser Kristdemokraterna.
ANNONS

Gymmet vid Solviksbadet gick i konkurs för några år sedan och sedan 2011 står byggnaden tom. Kommunen förhandlar med två intressenter som vill driva gymmet men först krävs en omfattande renovering av hela lokalen, vilket Mitt i tidigare har berättat.

Än finns inget besked om någon gymkedja tar över. Byggnaden är från 1972 och behöver ny ventilation, tillgänglighetsanpassning och nya ytskick för att kunna fungera som friskvårdslokal på nytt. Invsteringen skulle kosta 12–25 miljoner kronor, enligt Dario Flygberg på fastighetskontoret.

Kristdemokraterna slår nu ett slag för att huset ska rivas och ersättas med en restaurang.

”Genom att riva de tomma friskvårdslokalerna och istället bereda plats för en restaurang med uteservering skulle Solviksbadet kunna bli ännu trevligare” skriver Erik Slottner (KD), ledamot i stadsbyggnadsnämnden i ett pressmeddelande som även är undertecknat av och Bjarne Selin (KD), gruppledare i Bromma stadsdelsnämnd.

För att en sådan förändring ska bli av krävs en ändring i detaljplanen. Kristdemokraterna tror att en restaurang skulle passa bra här.

”Om de tomma lokalerna försvinner kan utsikten mot vattnet öppnas upp från utegymmet och motionsspåret. Om intressenter finns ser vi gärna över möjligheten att uppföra en mer transparent byggnad, där det kan erbjudas restaurangbesök eller bara något att dricka på en uteservering med utblick mot vattnet”, säger Bjarne Selin (KD).

Det återstår att se vilket gehör som KD får för idén. Fastighetskontoret jobbar vidare på idén att befintliga lokaler ska rustas upp.

– Vår arbetshypotes är att vi står för upprustningen och att vi får en hyresgäst som vill ta över. Hyresnivån är bekymret. Vi måste kunna ta ut en hyra som täcker vår investering, säger Dario Flygberg.

ANNONS