ANNONS

KDU:s ordförande Sara Skyttedal avgår

<b>KDU:s ordförande Sara Skyttedal avgår</b>
<b>KDU:s ordförande Sara Skyttedal avgår</b>
Sara Skyttedal lämnar posten som ordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbundet (KDU) då hennes nuvarande mandat löper ut.
ANNONS

Södermalmsbon Sara Skyttedal har varit ordförande för Kristdemokraternas Ungdomsförbund sedan 2013. Men nu har hon meddelat KDU:s valberedning att hon inte ställer upp för omval i höst.

På sin Facebooksida kommenterar hon beslutet att inte ställa upp för omval så här:

– Tiden i KDU har gett mig några av de minnen och erfarenheter som jag värderar högst, men det finns även delar i den politiska vardagen som är kostsamma och som jag ser fram emot att få distans till. När jag i oktober lämnar mitt ordförandeskap i KDU ser jag ut att stå utan uppdrag för Kristdemokraterna. I skrivande stund vet jag inte hur jag kommer kanalisera mitt politiska engagemang framöver, skriver hon på Facebook om sitt beslut att inte ställa upp för omval.

Hon skriver även att hon inte kan föreställa sig något mer tillfredställande uppdrag än det hon haft som förbundsordförande.

– Under min tid som ordförande har det skett omvälvande förändringar i omvärlden och det politiska landskapet har transformerats. I denna tid, som på många sätt präglats av vilsenhet och ängslighet, har KDU gjort historiska avtryck.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.