ANNONS

Kenneth Gärdestad kände inte till kritiken

Kenneth Gärdestad
Kenneth Gärdestad trodde att problemet var löst.
Kenneth Gärdestad har arbetat tillsammans med teamet bakom filmen "Ted - för kärlekens skull". Men att Ted Gärdestads dotter motsatte sig filmen kom som en nyhet när dottern gick ut med kritiken i Dagens Nyheter.
ANNONS

Filmen om Ted Gärdestads musik och liv, ”Ted – för kärlekens skull” hade premiär innan jul. Inför premiären sa regissören Hannes Holm att det var viktigt för honom att ha familjen stöd i en intervju med Expressen, något som Ted Gärdestads dotter Sara Zacharias kritiserar i en kulturtext i Dagens Nyheter. Enligt henne har både hon och hennes bror motsatt sig filmen från början.

”Pappa var en person som med åren blev allt mer privat och det sista han hade velat är att få sitt liv uthängt på en bioduk. Det var en självklarhet för oss att säga nej” skriver Sara Zacharias i DN.

Enligt producenten Lena Rehnberg var regissören Hannes Holm påstående att familjen stod bakom filmen en felsägning.

– Hannes är lite ledsen över det. Det är en felsägning. Vi har jobbat nära Kenneth, hans barn och Lotta Ramel (Ted Gärdestads tidigare hustru). Men det var en felsägning, för det är klart att Teds barn också är familj. Det var ett olyckligt uttalande, säger Lena Rehnberg till Dagens Nyheter.

Enligt Dagens Nyheter var produktionen medvetna om att dottern motsatte sig filmen och hela projektet låg under en period.

För Kenneth Gärdestad som engagerat sig i arbetet med familjen har konflikten som nu blossat upp varit väldigt jobbig och kom oväntat. Han kände till att dottern tidigare motsatte sig projektet men trodde att konflikten var löst, säger Kenneth Gärdestad till Expressen.

ANNONS