ANNONS

Kenny – första kommunpolisen

Kenny Bungss, nytillträdd kommunpolis i Tyresö, tror att den nya polisorganisationen blir bra – när den väl satt sig.

– Men det kommer att ta ett tag innan vi nått ända fram, säger han.
ANNONS

Även om Kenny Bungss hunnit smygbekanta sig med sitt nya jobb i några veckor var det först i förra veckan som han tillträdde sin tjänst officiellt.

Sedan den 26 oktober är det nämligen han som är Tyresöbornas första och enda kommunpolis – en tjänst som innebär att man är medborgarnas, kommunens och andra samverkanspartners länk in till polisen.

– Det ska bli oerhört spännande. Som kommunpolis ska man bland annat utifrån dialog med medborgarna vara med och ta fram en lokal problembild som ska forma polisens arbete, säger han.

2016 blir ett år då Kenny Bungss ska arbeta med att ta fram så kallade medborgarlöften. Hur det ska gå till är ännu oklart och en centralt tillsatt grupp inom polisen jobbar med att ta fram en mall, så att man arbetar lika över hela landet.

– Men troligtvis handlar det om enkäter och möten med medborgare, säger Kenny Bungss.

Det är dock inte bara medborgarnas åsikter som ska forma polisens lokala problembild. Enligt Kenny Bungss ska även polisens statistik, kommunen, näringslivet och andra samverksanspartner påverka.

I väntan på medborgarlöften och lokal problembild ska polisen arbeta som man gjort tidigare. Narkotika, inbrott, trafik, brott i nära relation, våld i offentlig miljö och ungdomar är alltså fortsatt prioriterat brottförebyggande arbete.

I förra veckan startade också polisens nya organisation att gälla officiellt. För Tyresöbornas del innebär det att tre grupper med vardera nio-tio poliser ska ha särskilt fokus på Tyresö, när de inte kallas in på akuta uppdrag.

Flera av det tiotalet poliser som tidigare jobbade på närpolisen i Tyresö är utspridda i de tre grupperna som utgår från Nacka strand.

ANNONS

– Man kan säga att ansvaret för det brottförebyggande arbetet sprids ut på fler, men de kommer inte att tillbringa lika mycket tid i Tyresö som de tidigare närpoliserna, säger Kenny Bungss.

Är det här bättre än tidigare?

– Med den här organisationen finns det faktiskt möjlighet att få hjälp under större delen av dygnet. När vi också fått fram medborgarlöften och skapat en lokal problembild ska det vara tydligt för alla vad de ska jobba med, men det kommer att ta ett tag innan allt är klart.

”När vi fått fram medborgarlöften och skapat en lokal problembild ska det vara tydligt för alla vad de ska jobba med, men det kommer att ta ett tag innan allt är klart.”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.