ANNONS

Kenta kan tvingas böta

Ägaren Kent Eriksson ansökte om förlängning fram till årsskiftet, men nu vill Värmdö kommun få slut på hans krossverksamhet i Hemmesta.
Ägaren Kent Eriksson ansökte om förlängning fram till årsskiftet, men nu vill Värmdö kommun få slut på hans krossverksamhet i Hemmesta.
Krossen i Hemmesta måste upphöra med sin verksamhet. Annars hotar Värmdö kommun med straffavgift på 15 000 kronor per dag.

– Det är åt helvete, säger Kent Eriksson, ägare.
ANNONS

Krossen i Hemmesta har haft verksamhet i åtta år. Men både boende och Värmdö kommun har sedan länge tröttnat på bullret och dammet företaget för med sig.

Redan för två år sedan fattade bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden beslut om att förbjuda verksamheten från och med 2015. Beslutet överklagades men i februari sa mark- och miljödomstolen sitt och slutet var ett faktum.

Men trots det ville ägaren, Kent Eriksson, inte ge upp och återupptog transporter av massor från området.

– Jag måste få tid på mig att städa undan, sa Kent Eriksson när Lokaltidningen Mitt i pratade med honom tidigare i våras.

Nu vill bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden besluta om att ge företaget böter på 15 000 kronor för varje dag som transporterna fortsätter, och ytterligare 15 000 kronor för varje dag som krossning pågår.

Men Kent Eriksson betalar hellre än att göra Värmdö kommun till viljes.

– Vi ville ha förlängt till nyår för att frakta bort massorna från området, men det fick vi inte. Nu kör vi kör ändå, i protest, säger han.

Kent Eriksson räknar med att vara borta från Hemmesta i slutet av juli. Totalt kan företaget tvingas betala böter på över en miljon kronor.

– Det är åt helvete och vi kommer att överklaga, säger han.

ANNONS

Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämndens möte hålls 14 juni. Beslutet ska gälla även om det överklagas.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.