Keramik- och våffelfest på vårmarknad i Bagis

Det är första gången Knut öppnar upp sina nya lokaler för allmänheten.
Det är första gången Knut öppnar upp sina nya lokaler för allmänheten.
Söndagen den 28 april bjuder hantverksföreningen Knut in till vårmarknad i Bagis. Det säljs keramik och textilier och besökarna får dessutom kolla in verktygen som används.

Hantverksföreningen Knut har funnits i ungefär 30 år och riktar in sig på keramik och textil. Ungefär 24 medlemmar finns i föreningen. Söndagen den 28 april arrangerar de en vårmarknad  i föreningslokalen på Bergsrådsvägen i Bagarmossen.

– Det finns ett stort intresse för framförallt keramik här, säger Eva-Kajsa Nordenborg som är en av arrangörerna till vårmarknaden.

Försäljning av keramik och textil

Förutom vårmarknad där föreningens medlemmar kommer sälja sina alster i textil och keramik så kommer det vara öppet hus i föreningslokalen. Besökarna får kolla in de olika verktygen som används i olika typer av hantverk och kanske inspireras till att göra något själva.

– Det är ett  bra tillfälle för föreningen att göra något gemensamt och att visa upp våra hantverk för allmänheten, säger Eva-Kajsa Nordenborg.

Vårmarknaden har arrangerats i några år, men detta blir första gången som det blir i den nya föreningslokalen. Förutom marknad och öppet hus kommer det även att finnas våfflor till försäljning. Alla är välkomna till att delta.

– Det blir nog en väldigt avslappnad stämning.

Få hantverksföreningar som finns kvar

Eva-Kajsa Nordenborg hoppas på att evenemanget ska ge Skarpnäcks föreningsliv en extra knuff.

– Kollektiva hantverksföreningar härstammar från 70-talet, det finns inte så många kvar idag. Jag hoppas att den här dagen slår ett slag för det kollektiva föreningslivet.