Keramiker bjuder in till slottet

Till och med december driver Elise Arwin krukmakeri på Hesselby slott.
Till och med december driver Elise Arwin krukmakeri på Hesselby slott.
I slottets gamla kök har Hässelbybon Elise Arwin öppnat krukmakeri. På lördag välkomnas allmänheten till Öppet hus. – Det känns magiskt att vara här, säger hon.

Krukmakaren Elise Arwin kommer att dreja på Hesselby slott fram till slutet av december. Hon kallar verksamheten för popup-krukmakeri, med tillhörande butik.

Hotellet nappade direkt

–  Jag ringde upp hotelldirektören och berättade om mig och min idé, att prova på att ha pop up-butik och krukmakeri på slottet. Hon tyckte det lät jättekul, säger Elise Arwin.

Under samtalet är hon mitt uppe i att dreja inför lördagens Öppet hus.

Bor i Hässelby

Elise Arwin har bott med familjen i Hässelby sedan sex år tillbaka. När hon kommer till slottet på morgnarna, lyser solljuset upp hela lokalen och spelar i hennes skålar på hyllorna. Keramikkollektion går under namnet ”Det dukade bordet”, med tonvikt på naturmaterial, hållbarhet och jordnära färger.

– Krukmakeriet ligger i Slottskällarens gamla kök. Det är en fantastisk lokal.  Hesselby slott är en av de vackraste attraktionerna vi har i Västerort, som kanske inte allmänheten känner till.

Hon rekommenderar en tur i den berömda trädgården, följt av en kopp kaffe i hennes krukmakeri. Portarna står uppslagna i helgen, från klockan 11 till 16.