ANNONS

Kessiakoff vill ha velodrom till Nacka

I Odense i Danmark har man byggt en velodrom utanför löparbanorna i en friidrottshall. Gör likadant i Nacka, föreslår Fredrik Kessiakoff.
I Odense i Danmark har man byggt en velodrom utanför löparbanorna i en friidrottshall. Gör likadant i Nacka, föreslår Fredrik Kessiakoff.
Bygg en velodrom i Nacka. Det vill bland andra stjärncyklisten Fredrik Kessiakoff.
ANNONS

Den planerade friidrottshallen i Fisksätra kan hysa fler idrotter. Fritidsnämndens ordförande Richard Wendt (M) ser gärna att det går att spela handboll och cricket innanför löparbanorna.

Ett annat förslag kommer från förre proffscyklisten Fredrik Kessiakoff. Han växte upp i Saltsjöbaden och är numera är styrelseledamot i Svenska cykelförbundet.

”Som 15-åring var mina erfarenheter från cykling på trafikerade vägar inte alltid den trevligaste, och jag vet att många idag inte skulle släppa iväg sitt barn ut i trafiken. En velodrom i Stockholmsområdet skulle inte bara erbjuda en otroligt mycket säkrare miljö för både unga och gamla, den skulle även vara en språngbräda för våra framtida cykelstjärnor”, skriver han i ett brev till Nacka kommun.

Richard Wendt tycker att det låter spännande med en velodrom.

– Men jag kan tänka mig att användandet är begränsat och att ytan är svår att använda för andra idrotter.

Från 1923 till 1931 fanns en velodrom på Kungsholmen. Numera finns ingen fullstor velodrom i hela Sverige. Men att bli ett mecka för velodromcyklister är inget argument som biter på Richard Wendt.

– Det vore jättekul att attrahera folk att komma till Nacka men först och främst bygger vi idrottshallar för barn och ungdomarna i vår kommun.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.