ANNONS

Kevin, 9, syr värmekuddar för fattiga barn

Kevin Tönne på Täby Galopps julmarknad tidigare i år.
Kevin Tönne på Täby Galopps julmarknad tidigare i år.
Kevin, 9, sålde rekordmånga majblommor – nu syr han massvis med värmekuddar och ger bort hälften vinsten till välgörenhet. På så vis kan fler barn få en julklapp i år.
– Det känns jättebra, säger Kevin.
ANNONS

Kevin Tönne, 9, är en företagsam ung man. Under våren sålde han rekordmängder med majblommor runt om i Täby och nu har han påbörjat ett nytt projekt: värmekuddar.

– Man kan värma dem i micron och lägga någonstans på kroppen om man har ont. Man kan också ha dem i frysen och lägga på pannan när man får feber, säger han.

Jag bestämde mig för att köpa en egen symaskin

Idén kring vetekuddarna ploppade upp vid matbordet.

– Jag satt och åt med min familj och jag sa att jag alltid har velat sy kuddar. Så jag bestämde mig för att köpa en symaskin.

Med egna slantar och ett bidrag från föräldrarna gick han till affären och köpte sin alldeles första symaskin, och sen var produktionen igång.

– Jag går till Ohlssons tyger i Täby centrum där jag väljer ut tyger med fina färger och mönster. Det är inte alltid mönster som jag tycker om men som jag tror andra kan gilla.

ANNONS

Familjen hjälper till

Kevins mamma Anna-Carin Cruse Tönne stryker och Kevin syr. Lillasyster Amanda brukar sitta bredvid och hålla sällskap.

– Jag har sytt hundra kuddar och lyckats sälja sjuttio stycken redan. De kostar hundra kronor styck, säger han.

När får du tid att sy kuddarna?

– Jag brukar sitta efter skolan och på helger. Att sy tjugofem stycken brukar ta en hel kväll, från klockan tre till elva på kvällen ungefär.

Kevin, 9, sålde majblommor för 14 000 kronor. Foto: Fredrik Cruse

Han har sålt delar av sitt sortiment på Täby Galopps julmarknad och i helgen står han och säljer på Åkersbergas Växtförsäljning.

– De har sponsrat honom med ett bord och vi hoppas att han kan lyckas nå sitt mål och sälja hundra kuddar, säger Anna-Carin Cruse Tönne.

Donerar vinsten till välgörenhet

Ena hälften av hundralappen går till mer tyg och nålar men såklart en del nöje också. Den andra hälften ger han till organisationen ”Giving People” som bland annat hjälper ekonomiskt utsatta barn. Donationer inför jul innebär klappar till barn som kanske annars inte skulle ha fått några.

– Jag tycker att det känns jättebra, säger Kevin.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.