Bistro Kevinge: Från matsvinn till matlåda

Peppe Lindberg och Susanne Nyström på Bistro Kevinge gör nu matlådor av sitt matsvinn.
Peppe Lindberg och Susanne Nyström på Bistro Kevinge gör nu matlådor av sitt matsvinn.
På måndag börjar Bistro Kevinge sälja sin överblivna mat som lunchlådor. Uppmanar andra att haka på.
– All mat som kommer folk till godo istället för att slängas är en vinst, säger Susanne Nyström.

Idén har legat och pyrt hos Susanne Nyström och Peppe Lindberg ett bra tag. Båda hatar att slänga fullt ätbar mat, och att skänka maten till Stadsmissionen har blivit krångligare. Så från och med måndag säljer de överbliven mat från Bistro Kevinge som matlådor för halva priset.

– Vi kommer skriva i vår Facebookgrupp vad och hur mycket som finns, och så är det först till kvarn som gäller, säger Susanne Nyström.

Hur många lådor kommer det finnas per dag?

– Det beror på hur mycket som blir över. Vi gör inte det här för att tjäna pengar, utan säljer bara det vi råkat göra för mycket av.

Uppmanar andra att haka på

Susanne har inte sett någon annan i Danderyd göra så här, men hoppas fler tar efter.

– All mat som kommer folk till godo istället för att slängas är en vinst. Det är också kul för de som kanske inte har råd att lägga 120 kronor på en lunch. Man kan få bra käk för en billig peng.