Kiana tävlar i Supershowen

Kiana med programledare David Lindgren.
Kiana med programledare David Lindgren.
Kiana Blanckert, 9 år från Brevik, är en av tjugo som har gått vidare i SVT:s Supershowen i Barnkanalen.
På måndag tävlar hon.

Kiana sjunger i bandet Jupiter som kallades riktiga rockstars av juryn i Supershowen efter att de hade framfört Guns N´Roses ”Sweet child of mine”.

Hur känns det att vara en av de tjugo utvalda som har gått vidare?

– Det känns ju väldigt roligt. Det var väldigt spännande och kul att sjunga för juryn.

Hon är van att stå på scen. I fem år har hon gått på dansskolan Step In Dansstudio. Sjungit har hon gjort längre än så.

– Sedan jag började prata antar jag väl.

Vad tycker du om att sjunga?

– Poplåtar, det är nog det jag sjunger typ hela tiden, och gamla låtar från filmer och sånt, säger hon.

I bandet Jupiter har hon inte sjungit längre. Medlemmarna blev parade ihop efter första audition till Supershowen. På måndag klockan 18.30 står det åter tillsammans på scen inför juryn. Då tävlar de mot tre andra bidrag i en deltävling. Juryn väljer ut två bidrag som går direkt till semifinal. De andra får chans att gå vidare genom tittarnas röster.

Är du nervös?

– Jag blir inte ofta nervös, jag har sjungit jättemånga gånger inför publik.  Ibland är det lite svettigt och ibland kan det vara lite nervöst för man kanske tror att man ska sjunga fel, eller tappa texten eller rösten eller någonting. Det hände en gång att jag glömde bort texten. Det var jättepinsamt. Men det var inte i den här tävlingen, säger hon.

Hon har till exempel tidigare sjungit inför publik på kryssningar och i talangjakten Stage Tour i Tyresö centrum i september där hon var en av sju som gick vidare till semifinal. Men det är första gången hon sjunger i tv.

Hur förbereder ni er inför måndag?

– Vi måste vara lugna och inte tänka ”gud vad allt är läskigt”, då kanske det inte blir så bra. Vi säger bara ”nu kör vi” och då går det rätt så bra faktiskt. Det gick bra sist, säger Kiana som går i årskurs 3 på Breviks skola.

LÄS MER

Här kan du se Kiana sjunga Sweet child of mine (under rubriken artister)