Kicki gör upp i Mästarnas mästare

Kicki Johansson gör upp om titeln "Mästarnas mästare."
Kicki Johansson gör upp om titeln "Mästarnas mästare."
På söndag stiger Huddinges fritidschef Kicki Johansson in i tv-rutan och tar upp kampen i SVT:s "Mästarnas mästare".

Kicki Johansson ställs mot andra idrottshjältar och gör upp om mästartiteln i olika tävlingar. Några känner henne som fritidschef i Huddinge, ännu fler förknippar henne med en framgångsrik basketkarriär och utmärkelsen ”förra århundradets bästa kvinnliga basketspelare.”

– Det har varit jättekul och en upplevelse för livet. Fina miljöer, fina idrottskollegor och allting har verkligen gått jättebra.

Kicki Johansson tävlar mot bland andra ishockeyspelaren Peter Forsberg, fotbollspelaren Hanna Marklund och skidskytten Björn Ferry.

Mitt i Huddinge träffade Kicki Johansson i september då hon var helt inne i uppladdningen inför tävlingen. Kort därefter gick flyget till södra Spanien och en hektisk inspelning.

– Det är intensivt, vi har ju en kamera på oss från det att vi vaknar till att vi går och lägger oss. Men man vande sig och sedan blir man kompis med de andra i teamet och trygg i gruppen.

Trots att det är en tävling peppade deltagarna varandra och Kicki Johansson uppskattade att höra de andra idrottarna berätta om sina karriärer.

– Vi pratade mycket om allt man gått igenom. Det är jättekul, vi skrattar och det är känslosamt, säger hon.

Vad som är hård träning eller inte kanske inte ska diskuteras med en elitidrottare som bland annat tagit Europacupsilver med Arvika Basket 1991, men själv säger Kicki Johansson att hon inte tränade ”hårt”.

– Däremot så tränade jag förnuftigt och förberedde mig inför det här. Hade jag tränat för hårt hade nog inte kroppen hållit. Men visst tränade jag på det jag trodde det skulle bli, som att hänga i räcke eller sitta i 90 grader.

Själv har hon följt alla tidigare säsonger och tvekade inte att ställa upp.

– Många av våra idrottshjältar är väldigt ödmjuka personer, och programledaren är väldigt bra och får en att känna sig trygg och bekväm.

På söndag går avsnitt fem av stapeln och det är då Kicki Johanssons grupp kommer in. Här gör hon upp med Heidi Andersson, Kennet Andersson, Anders Eriksson, Björn Ferry och Inez Karlsson om vilka som ska gå vidare i tävlingen.