Ung man ska ha hållits kidnappad – fyra personer anhållna

Fyrapersonergripnaförkidnappningi södrastockholm
Polisen slog till mot lägenheten på lördag förmiddag.
Under fredagen fick polisen uppgifter om att en person hölls fången i en lägenhet i södra Stockholm. Under lördagen gjorde man en insats och fyra personer kunde gripas. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha lyckats fly från lägenheten under lördagsmorgonen.
– Går inte att utesluta att fler kommer att gripas, säger Towe Hägg på polisens ledningscentral.

Polisen meddelade under lördagen att fyra personer har gripits i södra Stockholm, och att det var en insats i en förundersökning som avser ett grovt brott. Senare under söndagen kunde man berätta att det rörde sig om människorov.

Slog till i Hammarbyhöjden

Enligt polisen har de gjort insatser på flera platser i Stockholms län, men att själva gripandet skedde i en lägenhet i Hammarbyhöjden i södra Stockholm.  Det var under fredagen som det misstänkta brottet kom till polisens kännedom.

De fyra personerna som greps anhölls senare på lördagseftermiddagen efter beslut av en åklagare.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska de fyra gripna personerna vara två män och två kvinnor, men det kan polisen inte bekräfta för Mitt i.

– Fyra personer är det jag kan säga. De är anhållna och de kommer att höras, säger Towe Hägg på polisens ledningscentral.

Lyckades fly från en lägenhet

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den person som kidnappades ska ha varit en ung man som under lördagsmorgonen lyckades fly från den lägenhet han hållits fången.

Mannens kidnappare ska ha pressat honom och en anhörig till honom på pengar. Polisen slog till mot lägenheten vid 10-tiden, där man också hittade vapen.

Mannen ska inte ha varit skadad fysiskt.

–  Det går inte att utesluta att fler personer kommer att gripas i det här ärendet, säger Towe Hägg till Mitt i.