Pojke kidnappades och misshandlades på vind – fem ungdomar döms

En pojke tvingades med till ett vindsförråd i Sätra där han misshandlades.
En pojke tvingades med till ett vindsförråd i Sätra där han misshandlades.
Fem ungdomar döms för att ha tvingat med sig en yngre pojke till ett vindsförråd till Sätra. Där blev han misshandlad, rånad, och hotad att inte polisanmäla.

Det var den 3 april i år som en ung tonårig pojke tvingades med till ett vindsförråd och misshandlades i Sätra i Södra Stockholm. Pojken befann sig först i Liljeholmen med sin flickvän när en kompis bad honom att komma och äta mat i Bredäng. När han kom dit visade det sig att ytterligare en pojke, som målsäganden tidigare bråkat med var på platsen.

Han tvingades följa med från Bredäng till Sätra där fler gärningsmän anslöt.

Tillsammans tog de honom till vindsförrådet. Där misshandlade de pojken svårt, och rånade honom på en väska, hörlurar och ett SF-biokort.

Han hotades även att inte anmäla händelsen till polisen, för då skulle de döda honom eller hans flickvän.

Pojken tog sig till Sätras tunnelbana och fick hjälp att tillkalla polis och personal från Lugna gatan, skriver polisen på sin hemsida.

Döms till sluten ungdomsvård

Nu har fem ungdomar dömts av Södertörns tingsrätt för människorov, grov misshandel, rån och övergrepp i rättssak. Alla är under 18 år.

Två av ungdomarna döms till sluten ungdomsvård i åtta månader, tre av dem till sex månader. De döms även att betala skadestånd till pojken.