ANNONS

Kika in hos gatuodlare och kolonister

tusen trädgårdar
Den 1 juli visar mängder av trädgårdsentusiaster och odlare upp sina täppor.
Nyfiken på kolonilotter och stadsodling? Den 1 juli kan du hälsa på hos Hammarbyhöjdens fritidsträdgårdar och Hammarbyhöjdens gatuodling, som båda deltar i Tusen trädgårdar.
ANNONS

Tusen trädgårdar är ett landsomfattande event. Under en och samma dag öppnas trädgårdar, stadsodlingar,  kolonilottsföreningar och gemensamhetsodlingar runt om i landet för allmänheten.

Tanken är att ge inspiration till besökarna, samtidig som trädgårdsentusiaster och odlare får en chans att visa upp allt vackert och nyttigt, och berätta om hur de arbetar.

I Hammarby-Skarpnäck bjuder Hammarbyhöjdens fritidsträdgårdar in allmänheten. Kolonilottsområdet ligger vid Hammarbybackens fot, på Mariestadsvägen 31. Hundra kolonister har täppor där och visar vad de odlar den 1 juli klockan 12–16.

Föreningen passar också på att sätta på grillen och öppna ett kafé, med hembakt fika. Dessutom blir det lotteri, trädgårdsloppis och en utställning med naturfotografier, keramik och textilhantverk.

Gatuodlare bjuder in

I samma område ligger Hammarbyhöjdens gatuodling, som också tar emot besökare den 1 juli. Där kan besökarna titta på odlingslådor och odlingslimpor med allt från chili och broccoli till potatis och rabarber. I år satsar odlaren extra mycket på zucchini, cikoriasallat, grönkål, fänkål, spetskål, tomat, bönor och ärtor. Adressen är Mariestadsvägen 20, öppettiden 13–17.

Lott i Skarpnäck öppnar

Dessutom håller en kolonilottsodlare i Skarpnäcks koloniområde öppet för besökare. Det är Koloniträdgården 305, en 300 kvadratmeter stor odling med både blommor, frukt och grönsaker. Koloniområdet ligger utmed gamla Tyresövägen i Skarpnäck.

grönsaker

grönsaker

Egenodlade grönsaker – det godaste som finns, tycker många.     Foto: Mostphotos

Runt om i söderort håller också andra odlare och trädgårdsentusiaster öppet, till exempel i Enskede, Tallkrogen, Älvsjö och Vinterviken. Information om var du hittar dem finns på sajten tradgardsriket.se. Där finns också den kompletta listan över hela landet. Den rymmer inte bara trädgårdar och odlingar utan även en del balkonger och parker.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.