Vad ska killingarna heta? Gården behöver din hjälp

Killingarna är spralliga och skuttiga enligt Christina på Akalla 4H.
Killingarna är spralliga och skuttiga enligt Christina på Akalla 4H.
Det kommer även komma lamm under början av nästa vecka.
Det kommer även komma lamm under början av nästa vecka.
I helgen föddes två killingar på 4h gården i Akalla. Killingarna är två små jämtgetter som är sociala och spralliga. Men nu behöver gården din hjälp att komma på namn till getterna. Namnförslag på A till två honkillingar kan nu skickas in till Mitt i Stockholm.

På 4h-gården i Akalla föddes det i helgen två killingar. Getterna är jämtgetter och enligt Christina Spano, som jobbar på gården, mår de väldigt bra.

– De är väldigt gulliga. De hoppar och skuttar och är väldigt glada och pigga. Det är jätteroligt att ha fått killingar och det är extra roligt att det just är getter och inte bockar. Getterna kan ju föra arten vidare, säger hon.

Jämtgetter är en utrotningshotad, svensk gammal lantrasget. Enligt Christina Spano är rasen anpassad för svenskt klimat och den är väldigt social.

Behöver din hjälp med namn

Getterna har däremot inget namn ännu. Men nu har du chansen att hjälpa de nyfödda killingarna.

– Vi behöver namnförslag som börjar på A till två tjej-getter. Så om Mitt i Stockholms läsare skulle kunna hjälpa oss med det skulle det vara väldigt uppskattat, säger Christina Spano.

Lamm på gång

Om man vill se getterna så är de utomhus på Akalla 4h-gård när vädret är bra. Och inom några få dagar väntas en ännu större bäääbislycka i Akalla.

– Fåren är redo att föda från och med början på nästa vecka. Just nu har vi tre dräktiga tackor och vi väntar ungefär sex lamm. De är väldigt stora just nu och går omkring och väntar på att föda, säger Christina Spano.

Skriv ditt namnförslag i kommentarerna

Om du har namnförslag på A till två hon-getter så har du nu möjligheten att namnge dem. Skriv ditt förslag i kommentarerna på Mitt i Kistas Facebook-inlägg här:

Facebook