Kinberg Batra tillbaka i barndomens Salem

Anna Kinberg Batra fick svara på frågor från eleverna.
Anna Kinberg Batra fick svara på frågor från eleverna.
Anna Kinberg Batra (M) besökte i slutet av förra veckan Rönninge skola.
Kinberg Batra som har bott i Salem som barn besökte skolan där nästan alla elever fått behörighet till gymnasiet de senaste åren.

I fredags hade skolor i både Botkyrka och Salem besök av höga politiker. En av dem kom tillbaka till sin barndoms trakter, och det var just Anna Kinberg Batra som bodde i Salems kommun en del av sin barndom.

– Hon berättade att hennes lillebror föddes här, berättar kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M)

Moderatledaren besökte Rönninge skola som en del i Moderaternas ”skolinitiativet” i vilket partiet börjat profilera sig mer mot skolfrågor. Nästan alla elever på Rönninge skola har fått fått behörighet till gymnasiet de senaste åren (Se faktaruta).

 

Fakta

Behöriga från Rönninge skola

Elever som fått behörighet till gymnasiet

2014: 100 procent

2015: 97 procent

2016: 96,5 procent

Källa: Rönninge skola

–  Det är naturligtvis jätteviktigt att besöka både skolor med stora utmaningar, men också skolor som kan visa på positiva exempel, skrev den lokala politikern Delmon Haffo (M) i en kommentar till besöket på Anna Kinberg Batras Instagram.

Moderatledaren träffade dock en klass i årskurs sex som fick chans att ställa frågor. ”Det var vassa frågor från eleverna i klassrummet” skrev Anna Kinberg Batra i en kommentar, men passade också på att berömma skolans personal.

Tullinge gymnasium hade samma dag besök av Socialdemokraternas gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström (S). Under förmiddagen träffade ministern elever från språkintroduktionsklasserna samt från vård- och omsorgsprogrammet och det vård- och omsorgscollege som startats under hösten.

Läs också: Höga sjuktal bland lärare drar ner Salems skola