ANNONS

Kirurg stäms för bröstoperation

En kvinna har stämt en läkare på Nackakliniken efter en bröstoperation.

Läkaren ska enligt henne bland annat ha skrivit ut fel medicin och satt in för stora implantat ”på eget bevåg”.
ANNONS

En 30-årig kvinna från Stockholm har stämt läkaren som arbetar på Nackakliniken. Enligt kvinnan ska plastikkirurgen ha begått flera allvarliga fel i samband med operationen.

Hon anklagar bland annat läkaren för felmedicinering, vilket ledde till allvarliga konsekvenser, och för att ha opererat in större implantat än vad de hade kommit överens om, ”på eget bevåg”.

Det var i början av 2011 som kvinnan vände sig till Nackakliniken. Där fick hon kontakt med en av läkarna och bestämde sig efter mycket diskussion för att gå vidare med en bröstförstoring.

Kvinnan och plastikkirurgen kom överens om ett implantat på 500–550 gram.

Men när hon vaknade fick hon, enligt egen utsago, veta av läkaren att han hade valt att sätta in ett implantat på 600 gram i stället.

Dagarna efter operation kände hon att något var fel.

– Jag hade jättemycket värk i mitt vänstra bröst men läkaren sa att det var normalt. Jag fortsatte att ringa och sa att det vänstra och det högra bröstet kändes annorlunda, berättar hon.

Tolv dagar efter operationen var hon hemma hos en väninna.

– Jag satte handen på mitt ena bröst och kände hur det liksom blåstes upp. Det slutade inte och till slut var det nästan lika stort som mitt huvud, säger hon lite skämtsamt nu i efterhand.

ANNONS

Men situationen var allvarlig, ett blodkärl hade brustit. Kvinnan fick panik, benen gav vika och hon kollapsade på golvet.

– Det var det värsta jag har upplevt. Jag trodde att jag skulle dö.

På ett annat sjukhus fick hon veta att läkaren hade skrivit ut smärtstillande som var blodförtunnande, vilket kan ha förvärrat situationen.

Hon hade dock inte råd att gå till en annan läkare utan återvände till Nackakliniken där de tömde ut bröstet på blod.

Men problemen har inte försvunnit än.

– Jag har ont hela tiden och kan fortfarande inte bära tunga saker. Det har satt stora spår i mitt psyke och jag är rädd hela tiden att något ska hända.

Nu hoppas hon att en domstol ska ge henne pengarna tillbaka så att hon kan gå till en annan klinik och rätta till problemen från den första operationen.

Lokaltidningen Mitt i har utan framgång sökt läkaren.

Jag trodde att jag skulle dö.patienten