ANNONS

Kista bibliotek prisades på nytt

Kista bibliotek har utsetts till årets bibliotek för andra gången i år. Den här gången är det akademikerfackförbundet DIK som står bakom utnämningen.
ANNONS

I motiveringen står att Kista bibliotek är ett ”inbjudande bibliotek mitt i lokalsamhället, öppet för alla invånare med olika och skiftande behov och önskemål.”

Elisabeth Aquilonius är chef för biblioteken i Kista, Husby, Rinkeby och Tensta. Hon skrattar glatt åt frågan om vad det egentligen är som Kista bibliotek är så bra på.

– Jag tror att det är en mix av olika saker. Dels har vi våra nya lokaler mitt i gallerian. Vi är där folk är och har tredubblat vårt besökarantal. Sedan har vi jobbat jättehårt med att knyta an till Kista Science City och KTH, säger Elisabeth Aquilonius.

Det är faktiskt andra gången på kort tid som Kista bibliotek får utmärkelsen Årets bibliotek, om än på svenska den här gången. Tidigare i år utsågs biblioteket till ”Public Library of the year” av Danish Academy for Culture Systematics.

I våras blev även Rinkeby bibliotek utsett till årets mångspråkiga bibliotek av en jury där bland andra Kungliga biblioteket ingår.

Det här måste vara något slags rekord?

– Det tror jag faktiskt, men väldigt roligt! Vi trodde inte att vi skulle vinna, för konkurrensen var så hård. Vi är väldigt glada och stolta, säger Elisabeth Aquilonius.

Priset består, förutom äran, av ett stipendium på 25 000 kronor, och det har delats ut sedan 1986.

Vi är där folk är och har tredubblat vårt besökarantal.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.