ANNONS

Kista flaggar för Pride

Stadsdelsnämnden har beslutat att hissa regnbågsflaggan.
Stadsdelsnämnden har beslutat att hissa regnbågsflaggan.
I år kommer regnbågsflaggan att hissas i Rinkeby och Kista under Stockholm Pride. Det beslutade stadsdelsnämnden under sitt sammanträde i torsdags.
ANNONS

Förslaget kommer från Moderaterna i Rinkeby-Kista och stöds av förvaltningen.

– Det är dags för hela pridekonceptet att flytta ut till Stockholms utkanter, inte bara flaggan utan hela festivalen, säger Benjamin Dousa (M), vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.

Enligt Benjamin Dousa blir flaggan en viktig signal att staden stöder hbtq-personers rättigheter.

– Stockholm är på många sätt ett en av världens mest toleranta och öppna städer. Men det är tyvärr inte likadant i alla delar av staden. Homosexuella och transpersoner har större problem i Rinkeby-Kista än i många andra stadsdelar, då är flaggan en viktig symbol, säger han.

I förvaltningens skrivelse påpekas att det är upp till varje stadsdelsnämnd att besluta om man vill hissa flaggan. Därför föreslår förvaltningen att Rinkeby-Kista gör det för att visa sitt stöd för öppenhet och mångfald.

Att nämnden nu godkänt förslaget innebär att regnbågsflaggan kommer att hissas vid förvaltningshuset under Stockholm Pride. I år infaller Pride-veckan mellan den 25 till den 31 juli.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.