ANNONS

Kista Galleria redo för Black Friday

Kista Galleri.
Kista Galleri.
I morgon har det blivit dags för Black Friday. På Kista Galleria förväntar man sig många besökare, men något större kaos lär det inte bli.
– Det är en stor galleria och vi har kapacitet att ta emot många. Jag tror inte att det blir några ohanterliga köbildningar, säger centrumchef Mehmet Ruusuvirta.
ANNONS

I morgon, fredag den 23 november, infaller Black Friday.

Black Friday är från början ett amerikanskt jippo som även Sverige har anammat under senare år.

Dagen infaller i samband med den amerikanska högtiden Thanksgiving och konceptet går ut på att butikerna pressar sina priser – och konsumenterna sätter sprätt på sina pengar.

Dagen har vuxit i popularitet och även skapat kaos under åren.

Bland annat rapporterades det för några år sedan om en butik i Göteborg där utförsäljningen av en vattenkokare resulterade i slagsmål och att köpsugna besökare trampade ner varandra.

”Har ingen erfarenhet av stök”

I Kista Galleri förväntas morgondagen bli en lugn historia och centrumchef Mehmet Ruusuvirta säger att han bara har bra erfarenheter av Black Friday.

– Min erfarenhet är att det är en väldigt viktig dag och att det brukar bli väldigt lyckat. Jag har ingen erfarenhet av stök. Personalen är taggad och besökarna blir glada när de får fynda.

Att dagen har blivit allt viktigare för konsumenterna är det inget tvivel om och Mehmet Ruusuvirta tror helt enkelt att det handlar om att allt fler gärna sparar shoppingen till de stora rea-dagarna.

– Det är ju också ett ypperligt tillfälle att handla julklappar.

ANNONS

Bjuder på gratis kaffe

Klockan 09.00 slår gallerian upp portarna och rean pågår till stängning vid 21.00. Besökarna kommer även att bjudas på gratis kaffe för att orka med en dag full av shopping.

Om några hänger på låset redan vid öppning återstår att se.

– Vi förväntar oss en ökning av besökare, men det är en stor galleria och vi har kapacitet att ta emot många. Jag tror inte att det blir några ohanterliga köbildningar.