ANNONS

Kista först ut att utrustas efter ny övervakningslag

Övervakning Kista Busstorg
– Buset och stöket ska bort från Kista, så är det bara, säger Benjamin Dousa (M).
Moderaterna krävde ändring i kamerabevakningslagen – i helgen blir det verklighet.
Samtidigt blir Kista först ut att få trygghetskameror enligt lagändringen.
– Vanliga invånare ska våga ta bussen till och från jobbet och sko lan utan att känna sig otrygga, säger Benjamin Dousa (M).
ANNONS

Från och med lördag slopas kravet på tillstånd för övervakning från Datainspektionen. Det gäller områden som angränsar till stationer, terminaler och hållplatser, det vill säga intilliggande torg och vägar.

Redan samma dag kommer Kista få sju trygghetskameror på Kista busstorg. Syftet är att en operatör på SL:s trygghetscentral ska direkt i ett pågående skeende kunna värdera vilken insats som behövs på platsen, om det är väktare, polis eller ambulans, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

Polisen kommer också kunna begära bilder till utredningar.

– Buset och stöket ska bort från Kista, så är det bara. Vanliga invånare ska våga ta bussen till och från jobbet och skolan utan att känna sig otrygga, därför är det här en viktig åtgärd. Erfarenheten från när kameror sattes upp i Husby och Rinkeby är att brottsligheten, särskilt narkotikaförsäljningen, gick ner drastiskt, säger Benjamin Dousa (M), ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, i ett pressmeddelande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.