Kistabo bakom ny Blocketutmanare

Tre killar får en idé på en gokartbana.

Några månader senare är sajten som ska utmana Blocket om hyresmarknaden ute på internet. Och gokarten följde med på köpet.

Det hela började när Kista­bon Victor Reyes åkte gokart tillsammans med sin bror Hernan Reyes och kompisen Khaled Dareshvar.

– Vi åkte 20 varv och tänkte ”det här är ju en sjukt bra idé, det måste gå att tjäna mycket pengar på att hyra ut gokartbilar”.

De tre killarna började spåna. Khaled som tidigare har startat många webbprojekt, bland andra den uppmärksammade sidan ”I love gratis” och Victor som nyligen startat en egen webb­byrå, hade båda erfarenhet av branschen. Några månader senare var sajten Hyredo.se uppe på nätet.

– Den är som Blocket fast i stället för köp och sälj är det uthyrning. Man kan hyra en bil, stuga, moped ­eller till exempel skidor, säger Khaled Dareshvar.

– Saker som ligger hem­ma­ och skräpar. Det är både miljömässigt och sparar pengar, fortsätter Victor.

Just likheten med Blocket är något de båda inte ser som ett så stort problem.

– Blocket är så stort och utspritt. Vi vill nischa oss på bara den här delen, säger Khaled.

Målet är att kunna anställa sig själva i företaget och kunna jobba heltid. Hem-sidan har hittills varit uppe i två veckor och fått ungefär 6 000 besökare.

Nu jobbar de hårt med marknadsföring i sociala medier och att få avtal med företag som vill lägga upp sina tjänster på sidan.

Just nu kan man bland annat hyra vitt skilda saker som till exempel en pianoackompanjatör, playstation- spel eller en lägenhet. Och faktiskt också en vägregistrerad gocart för 1 000 kronor om dagen.

– Det var en ren slump. Vi har haft en vattenskoter också, säger Khaled.