Välj ditt område
Polis.
Områdeskontor kan ersätta polisstationer i väntan på den planerade stationen i Rinkeby.

Kistas polisstation försvinner i höst

Nyheter Järvas sista polisstation försvinner i höst. Stationen i Kista stänger i Juli. Istället tittar man på alternativ som områdeskontor i väntan på polisstationen i Rinkeby ska öppna.
– Tanken är att vi ska möta medborgarna på fler platser efter deras önskemål, säger Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef i Västerort.

– Lokalerna i Kista är eftersatta, saknar bra ventilation och det är inte en bra arbetsmiljö. Vi ser också att den generella trenden är att färre besöker polisstationer, säger Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef i  Västerort.

Mitt i har tidigare berättat om planerna på att lägga ner Kista polisstation för att omlokalisera polisstyrka i Järva, i väntan på den planerade polisstationen i Rinkeby, som väntas öppna 2019.

Hela Järva, med drygt 60 000 invånare, saknar en fast polisstyrka, alla patruller måste i  stället utgå från grannkommunen Solna.

Det man siktar på, enligt Niclas Andersson, är att utreda på vilken typ av närvaro medborgarna i Järva önskar att polisen har. Det kan bli aktuellt med områdeskontor , som innebär att poliser kommer att närvara under vissa dagar och tider i Tensta, Rinkeby och Husby.

– Tanken är att vi ska möta medborgarna på fler platser efter deras önskemål.

Tidigare var siktet inställt på at starta med Husby.

– Just nu verkar det som att vi snabbare kan vara på plats i Rinkeby än i Husby. Att hitta möjligheter i Husby ligger cirka ett halvt till ett år fram i tiden.

Polisen har en pågående dialog med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning, för att skaka fram lokaler. Ett exempel som har nämnts är bland annat Husby träff.

– I juli kommer vi att stänga stationen i Kista för sommaren, sen är det oklart om vi kommer att öppna upp någon veckan innan vi stänger för gott i höst, säger Niclas Andersson.

 

 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Kungens kurva, Pioneer vill bygga geoloager och resort
Nyheter

Norsk jätte vill bygga resort i Kungens kurva

Nyheter

Centralen utrymd efter kraftig rökutveckling

Nyheter

Nya stationerna fylls med spännande konst

Fadde och krogen
Krog

Faddes krogimperium fortsätter växa på Söder

Trafik

Då tas beslut om trafikförändringarna

Erik Lundin
Nyheter

Använde bild på dödsskjutning utan tillstånd