ANNONS

Kistas polisstation försvinner i höst

Polis.
Områdeskontor kan ersätta polisstationer i väntan på den planerade stationen i Rinkeby.
Järvas sista polisstation försvinner i höst. Stationen i Kista stänger i Juli. Istället tittar man på alternativ som områdeskontor i väntan på polisstationen i Rinkeby ska öppna.
– Tanken är att vi ska möta medborgarna på fler platser efter deras önskemål, säger Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef i Västerort.
ANNONS

– Lokalerna i Kista är eftersatta, saknar bra ventilation och det är inte en bra arbetsmiljö. Vi ser också att den generella trenden är att färre besöker polisstationer, säger Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef i  Västerort.

Mitt i har tidigare berättat om planerna på att lägga ner Kista polisstation för att omlokalisera polisstyrka i Järva, i väntan på den planerade polisstationen i Rinkeby, som väntas öppna 2019.

Hela Järva, med drygt 60 000 invånare, saknar en fast polisstyrka, alla patruller måste i  stället utgå från grannkommunen Solna.

Det man siktar på, enligt Niclas Andersson, är att utreda på vilken typ av närvaro medborgarna i Järva önskar att polisen har. Det kan bli aktuellt med områdeskontor , som innebär att poliser kommer att närvara under vissa dagar och tider i Tensta, Rinkeby och Husby.

– Tanken är att vi ska möta medborgarna på fler platser efter deras önskemål.

Tidigare var siktet inställt på at starta med Husby.

– Just nu verkar det som att vi snabbare kan vara på plats i Rinkeby än i Husby. Att hitta möjligheter i Husby ligger cirka ett halvt till ett år fram i tiden.

ANNONS

Polisen har en pågående dialog med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning, för att skaka fram lokaler. Ett exempel som har nämnts är bland annat Husby träff.

– I juli kommer vi att stänga stationen i Kista för sommaren, sen är det oklart om vi kommer att öppna upp någon veckan innan vi stänger för gott i höst, säger Niclas Andersson.

 

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.