ANNONS

Kjell gick från arbetslös till att hjälpa hemlösa

Kjell Lindgren startade föreningen Gullis som delar ut mat till hemlösa på Gullmarsplan. I bakgrunden står volontären Marta.
Kjell Lindgren startade föreningen Gullis som delar ut mat till hemlösa på Gullmarsplan. I bakgrunden står volontären Marta.
Kjell Lindgren gick från att vara långtidsarbetslös till att starta en ideell organisation. Varje vecka delar han ut mat till hemlösa vid Gullmarsplan.
ANNONS

Kjell Lindgren hade varit arbetslös i många år när han fick en idé.

– Jag såg att det var ett väldigt stort behov vid Gullmarsplan. Det gör ont i en. Jag ville göra något och frågade min jobbcoach. Han tände på idén, berättar Kjell Lindgren.

Kjell Lindgren startade den ideella föreningen Gullis. Varje onsdag och torsdag sedan tre år tillbaka delar han ut mat till hemlösa på Gullmarsplan mellan klockan 11 och 13.30.

– Första gången kom det 23 personer. Nu är det omkring 200 per dag.

Han och de andra volontärerna delar ut mat, bröd, kaffe, fikabröd och frukt som lokala handlare skänker. De gör smörgåsar och ibland bjuder de på varm mat som blivit över från Filadelfiakyrkan.

Idag är de tolv personer som jobbar. Alla arbetar ideellt utom Kjell. Jobbcoachen som hjälpte Kjell att starta upp sitter i styrelsen.

Nu söker de fler volontärer. Den som är intresserad kan anmäla sig via Volontärbyrån.

Nu letar de också lokal för att öppna ett dagcenter där de kan servera varm mat.

– Det här är en dröm som har gått i uppfyllelse. Det är mitt lilla skötebarn. Det är väldigt roligt att jobba med det här och det är mycket uppskattat, säger Kjell Lindgren.

ANNONS