ANNONS

Kjells hund skällde på Rialavargen

Kjell Svenssons 13-åriga hund Olle fick se en skymt av vargen.
Kjell Svenssons 13-åriga hund Olle fick se en skymt av vargen.
Nu är skyddsjakten igång efter Rialavargen men minnet efter vargbesöket i Brollsta by kommer leva kvar ett bra tag till.
ANNONS

Tidigt i tisdags morse kom den beryktade Rialavargen på besök i Brollsta by. I fönstret satt Kjell Svenssons hund Olle och beskådade den fryrbenta varelsen passera förbi längs gatan.

– Olle började skälla och jag reagerade direkt för det brukar han aldrig göra. Jag gick ut och tittade men den hade hunnit ge sig av, säger Kjell Svensson.

”Tråkigt att förlora sin hund”

Kjell bor ett par hus bort från tomten där vargen kom nära ett barn, vars mamman försökte skrämma bort rovdjuret som inte visade några tecken på skygghet, enligt händelserapporten från länsstyrelsen.

Situationen med barnet och upprepade fall där sällskapshundar dödas efter attacker från vargen, fick länsstyrelsens i onsdags att fatta beslutet om skyddsjakt.

Kjell är inte särskilt orolig över att vargen ska komma tillbaka och ge sig på hans hund.

– Nej, Olle är för gammal för att vargen ska bry sig om honom. Men det är såklart tråkigt för dem som förlorat sina hundar, säger han.

ANNONS

Stod på en äng

Utanför ett hus på samma gata står Fredrik Lejnell och Kristina Söderberg med hunden Nils. Båda känner inte att vargen är ett större hot än många andra vilddjur.

–  Jag vet kompisar som har blivit jagade av älgar, och vildsvinen är väl inte helt ofarliga för hundar dem heller, säger Fredrik Lejnell.

Kristina flickar in och berättar att hon såg vargen vid ett annat tillfälle.

– Det var vid Toftesta och då stod den på en äng, ganska länge faktiskt. Jag försökte få en bild men min mobil strulade, sen var den borta.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.