En dag av klädbyten – för klimatet och tjejer

Klädbytardag på Fisksätra folkets hus 22 augusti 2019.
Ett intiativ för klimatsmart tänkande – och för tjejer och kvinnor i området.
Klädbytardagen är ett intiativ som nu ska anordnas i Fisksätra folkets hus. Ta med de kläder du inte längre använder och byt med andra – istället för att slänga dem.

Initiativet har tagits bland annat för att värna om miljön och hållbarhet. Man hoppas kunna få lära att tänka klimatsmart när det kommer till kläder.

En annan förhoppning är att kvinnor och tjejer i orten ska kunna få möjlighet att prova kläder från den mångfald av kulturer som finns i området.

Klädbytardagen är den 22 augusti mellan klockan 17.00 och 21.00. Arrangemanget är för de som identifierar sig som tjejer, kvinnor och ickebinära.

Under kvällen så håller Mode3 en workshop där de deltagande får lära sig ändra sina kläder med screentryck, broderi och dekorationer.

Alla kan lämna in

För varje plagg man lämnar in får man en biljett. Denna biljett används sedan under Klädbytardagen för att byta till sig av andras inlämnade plagg.

Alla får lämna plagg under veckan inför arrangemanget, oavsett kön och ålder. Kläderna önskas vara ”hela, rena och fina”, enligt evenemangssidan på Facebook. De tar inte heller emot bad- eller underkläder.

Stopp för inlämning är klockan 12.00 den 22 augusti.