ANNONS

Klädjätte i MOS anklagas för att sälja kopior

Klädkedjan JC anklagas för att sälja kopior av märket Supreme.
Klädkedjan JC anklagas för att sälja kopior av märket Supreme.
JC är en av Sveriges största klädkedjor. Nu stormar det kring butiken i Mall of Scandinavia, som beskylls för att sälja kopior av det exklusiva märket Supreme.
ANNONS

På torsdagen rapporterade sajten dopest.se att klädkedjan JC samma dag börjat sälja tröjor, skateboards och väskor av det mycket exklusiva amerikanska märket Supreme. På skyltar utanför JC lanseras nyheten finnas i ”begränsad upplaga” och ”exklusivt på Mall of Scandinavia”.

Inlägget har fått stark kritik i sociala medier: ”Pinsamt”, ”Vilket fiasko!” och ”What? Sjukt ju, skriver användare i kommentarsfältet.

Enligt dopest.se är kläderna i JC-butiken i själva verket spanska kopior av Supreme, Supreme Spain, något man anser knappast framgår av reklamen i butiken.

”Det är inte helt ovanligt att många företag försöker göra kopior på deras eftertraktade och exklusiva produkter, men att det skulle dyka upp i en av Sveriges största klädkedjor var det inte många som hade räknat med”, skriver dopest.se.

Dragit tillbaka

När Mitt i Solna når JC Mall of Scandinavia på fredagen säger ett butiksbiträde att man inte längre säljer Supreme-produkterna i butiken. Varför de dragit tillbaka varorna märkta ”Supreme” får Mitt i inget svar på, frågor hänvisas till JC:s vd Iliya Meric.

Mitt i har sökt Iliya Meric.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.