Klädkedja säger nej till Vallentuna

Allt var i princip klart. Den första stora klädkedjan skulle öppna i Vallentuna. Men plötsligt sa de nej.

– Det kom som en blixt från klar himmel, säger Claes Richter.

Det dröjer tills Vallentuna centrum får en större klädkedja. Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om planerna på att en stor klädbutik var på väg att öppna.

Det handlade om Lindex och tanken var att kedjan skulle flytta in i de gamla bibliotekslokalerna intill Tuna Torg. Förhandlingarna med kedjan var nästintill klara, enligt Claes Richter, vd för Vallentuna Centrum AB, som äger och förvaltar fastigheter i centrum.

Men plötsligt vände Lindex.

– Beskedet om att de tackar nej kom väldigt fort. Vi hade räknat med dem, säger han.

Rådande konjunktur var anledningen till varför det inte blev någon affär, berättar Claes Richter. Kedjan ska ha beslutat att inte öppna nya butiker någonstans i nuläget.

Beskedet från Lindex är ett bakslag på vägen mot målet att nå en mix av större kedjor och mindre butiker i Vallentuna. Men intresset för att etablera sig i centrum finns kvar, menar Claes Richter.

– Många är intresserade av att öppna i Vallentuna, att de tackade nej har inget med handelsplatsen att göra, säger han.

Efter det plötsliga och oväntade beskedet satte Claes Richter och hans kollegor genast igång med att titta på alternativen för den gamla bibliotekslokalen. Samtal med två andra kedjor förs. Åt vilket håll det lutar, är för tidigt att säga, enligt Claes Richter.

– Jag trodde till hundra procent på samarbetet med den förra kedjan. Därför kan jag inte säga något om hur det blir.

Fakta

Ren herrbutik är ett alternativ

Barn– och damklädeskedjan Lindex, som skulle öppna i Vallentuna centrum, sa plötsligt nej.

Nu letas nya alternativ. Diskussioner förs med två större kedjor, varav den ena endast vänder sig till herrar, och den andra har kläder för både dam, herr och barn.

Målet är att Vallentuna ska få en mix av kedjor och unika butiker.